fredag 26 oktober 2012

och tröttheten.

Igår natt kunde jag inte sova. Den senaste månaden har nätterna blivit sämre och sämre med fler och fler uppvak. Från att ha sovit från sju till sex på morgonen med ett eller två uppvak på nätterna har kvällarna blivit mer oroliga och nätterna likaså. Igår var en riktigt dålig natt, då vaknade han varje timme och det var omöjligt för mig att få nån sammanhängande sömn utan jag bara låg mest och dåsade. Kom då på att jag inte sovit en hel natt på typ sju månader, Vilgot är ju fem månader och de två sista månaderna som höggravid sov jag riktigt skruttigt. Jag behöver sova ut!

Nu i helgen ska vi testa att jag sover i gästrummet så får sambon ta hela natten, ge honom flaska och så får vi se vad som händer. Vi försöker även att få honom att somna utan att vaggas till sömns, då vi inte kommer orka vagga honom mycket längre. Han blir ju bara större och större! Jag försöker läsa om olika metoder, “baby whisperer”, “somna utan gråt”, “tassmetoden” och blir bara mer och mer förvirrad. Vi körde en variant av “tassmetoden”, dvs att bebisen ska kunna somna med en hand på magen eller ryggen, igår. KATASTROF. Vilgot blev bindgalen och tog bort våra händer konstant.

Vad ska man göra egentligen?? Varför fick vi ingen manual om hur just Vilgot fungerar på BB, typ “vid fem månader kommer han vara extra gnällig om nätterna men gör si och så här så blir det bättre…”. Det hade ju varit helt fantastiskt!

2 kommentarer:

  1. Men WORD på den. En manual asså, fan vad gött det hade varit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja verkligen..så slipper man testa sig fram och ha en massa teorier för sig. Manualer is the shit.

      Radera