söndag 23 september 2012

Vilgot 4 månader.


Den 15:e september blev vår lille guldklimp hela 4 månader gammal! Nu är jag några dagar sen i och för sig men jag tänkte ändå skriva lite om hur livet är här hemma nu med en liten fyra månaders knodd!
Jag tänkte följa Alabamasthlms exempel och berätta om hur en dag kan se ut hemma hos oss.

Vilgot vaknar vid halv sju-sju de flesta dagarna. Då ammar jag honom och vid fåtal tillfällen somnar han om, annars är han pigg och glad och deklarerar att det är morgon. Om jag har tur och min sambo börjar lite senare får jag sovmorgon på morgonen i en timme eller så. Guld värd om man har varit uppe på natten.
Sen går jag upp, läser morgontidningen och äter frukost medan Vilgot underhåller sig själv i babysittern eller gymmet. Vid halv nio-nio är det frukost för hans del och då får han en flaska ersättning och sen brukar han sova trekvart efter det.
Därefter är det ut och aktivera oss som gäller, det kan vara långpromenad, en runda ner på stan, eller föräldragrupp. Nånting måste vi hitta på annars får jag lappsjuka. Sen brukar vi vara hemma runt två-tre och då får Vilgot en flaska ersättning till och sen vilar både han och jag en timme om vi har tur. Han är inte så förtjust i att sova längre än så...
Sen kommer min sambo hem och då leker vi och busar med Vilgot. Han tycker det är väldigt roligt att vända sig och nu tycker han att magläge är roligare än på rygg. Han tycker också om att se sig själv i speglen, när vi pussar honom i nacken och att suga på sin bitring.
Vid femtiden är det dags för gröt och det ÄLSKAR han. Han gapar som en utsvulten fågelunge och blir ledsen när det tar slut. Vill dock inte öka portionen för mycket så vi får se lite hur vi gör med det. Sen ammar han lite och sen börjar vi varva ner lite.
Runt sex släcker vi ner och stänger av musik och liknande. Sen blir det ibland bad och vi sätter på honom pyjamas och sjunger och läser nån bok ibland om han är pigg på det. Vid kvart i sju-sju senast får han sitt sista mål, en flaska ersättning och sen somnar han. En bra natt vaknar han vid 3 och vid 5 för en snabb amning och somnar om direkt men självklart kinkar han vissa nätter också och vill helst inte somna om vid femtiden.
Så här kan en dag se ut för oss här hemma. Sjukt kul nu när han blir större och större! :)

1 kommentar: