onsdag 6 mars 2013

bonjour, baguetter och allt det där.

Är så himla sugen på att åka till Paris nu. Dagdrömmer om att köpa croissanter på nåt litet café och gå runt och bara titta på alla fina hus och fransoser, gå på museum och ta massa cheesy turistkort. Jag antar att Niotillfem-Sandras flytt kan ha nåt med saken att göra men jag är bara så himla sugen på att resa någonstans. Jag är bara lite nervös över att resa med bebis. Det känns som att det kommer bli superjobbigt och sen kanske inte Paris är världens mest barnvänliga stad? Funkar det ens med tunnelbana och bussar, här i Sthlm går det ju finfint liksom. Och sen att FLYGA med en bebis. Herregud, jag blir ju panikslagen bara av att själv sitta på planet, hur ska det då gå med en bebis som inte vill sitta still en sekund på dagen.
Åh jag vet inte, jag vet bara att det kliar i mig. Jag känner mig rastlös och vill uppleva en ny stad, gå på nya gator och andas in en annan luft.
Till dess kan jag väl drömma mig bort lite:


Nån som har lite tips eller erfarenhet av att resa med en 10-11 månaders bebis? Funkar det att åka till nån storstad, typ weekend? Tar gärna emot alla tips jag kan få!

2 kommentarer:

 1. Anna Boström7 mars 2013 11:00

  Man ångrar ju som bekant bara sådant man aldrig gjorde. Det är klart att det blir mer planering när man ska resa med barn och barnvagn, men varför inte lära sig det då? Paris är ju inte så fasligt många flygtimmar härifrån, så jag skulle säga att det är en bra första resa. Sen får man väl ta det som det kommer! Upptäcka vart det inte går att åka med barnvagn och fråga sig till vart det går bättre. Resan ÄR ju målet. Jag tror det enbart är fint att få upptäcka en stad med ett barn, det blir något annat, men i högsta grad något bra. En vårresa till Paris med sitt barn är ju som uppgjort för parklekar med picknickar. Och en utflykt till Claude Monets trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. du har så rätt, tack för ett peppande svar! Nu blev jag ännu mer sugen! Måste bara övertyga sambon om att Paris är det enda rätta!

   Radera