måndag 11 februari 2013

varning för i-landsproblem.

Jag vet inte vad det är med mig men på sistone har jag bara känt en så stor trötthet inför saker och ting. Jag vill göra så himla mycket, men som Celine säger ovan i bästa “Before Sunset” slutar det för det mesta med att jag inte får något gjort över huvud taget. Innan jag gick på min föräldraledighet hade jag så mycket planer för hur det skulle se ut. Jag skulle ha tid för pyssel, att läsa, baka, you name it. Det bidde ju inte så direkt. De första tre-fyra månaderna sov ju aldrig Vilgot om dagarna., ergo det fanns ingen tid för egentid och den egentid som blev spenderades till att typ duscha och äta.

Men nu, nu sover ju parveln liiite lite mer. Men vad gör jag då? Ingenting. Jag sitter mest och slösurfar och tänker på alla de saker jag borde ta tag i. Alla påbörjade projekt som ligger gömda i byrålådor lite överallt i lägenheten. Ju mer jag tänker på vad jag ska göra, ju mer bara låser jag mig och gör till sist ingenting. Och detta är inte nytt heller. Jag har gjort så här så länge jag kan minnas och det blir ju till sist väldigt jobbigt. Jag saknar driv. Driv att faktiskt få upp ändan ur vagnen och åstadkomma nåt. Det var väl en sak när man var tonåring men nu är jag ju vuxen. Vuxen och dessutom morsa. Jag måste börja ta tag i mitt liv. Ingen annan kommer att göra det åt mig även om det vore skönt ibland, att bara dumpa över ansvaret på nån annan. Nej, nu måste jag börja ta tag i saker och ting och det är väl bäst att kanske börja med den här måndagen först av allt och vänta lite med den ångestladdade hösten. Börja med lite babysteps.

5 kommentarer:

 1. Mitt bästa tips är att skriva listor på vad du vill göra, vad du måste göra och vad du bör göra.

  Börja med att skriva korta punkter. Om du ska rensa garderoben t ex. Skriv punkter så som rensa skorna, klänningar, högra garderoben, lådorna osv. Då kan du lätt kika på listorna då du har lite tid över och bocka av lite. Om man skriver för stora punkter som t ex rensa garderoben så känns det som ett alldeles för stort projekt och man gå istället omkring och funderar på vad man kan göra istället.
  Ju mer man får bocka av ju gladare blir man!

  Listorna har räddat mitt liv nu när jag varit hemma och ännu mer nu när jag jobbar halvtid.

  Sen så är det helt okej att slösurfa och göra ingenting om man behöver det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra tips! Har varit listoman innan men jag har liksom kommit av mig. Jag ska sätta igång direkt, TACK.

   Radera
 2. Ju fler punkter på listan(som är fullt möjliga) dessto bättre. Jag skriver upp så gott som allt! T ex typ gå med återvinning, boka tvättid, vika tvätt, lägga undan tvätt, vattna blommor, byta sängkläder osv osv. Sen så har jag en lista med saker som jag vill göra t ex sy ett tält, sy dockor, virka grönsaker.
  Då det väl är dags att hugga i en av de större projekten så bryter jag den det i mindre punkter.

  ÄLSKAR listor!
  Hoppas du hittar lite ork och ordning :)

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen mig mycket. Jag har också svårt att ta tag i saker.

  Listidén är super! Jag skriver ned exakt allt jag ska/vill göra min mobil och sedan får jag radera de allteftersom dagen går. Vissa, större grejer kanske inte görs just idag, men har jag gjort något annat idag då känns det inte lika jobbigt att skjuta fram det till nästa dag.

  SvaraRadera
 4. Men åhej vad jag känner igen mig! Såhär var jag innan lilleman kom också. Hur sjuttsingen tar man sig ur det?

  SvaraRadera