fredag 25 januari 2013

vad ska du bli när du blir stor då?

Hittade precis mitt drömjobb. Det jobbet som jag drömmer om i hemlighet och som jag inte vågar berätta om för nån förutom M då. En ansökan ligger ute och jag har alla rätta kvalifikationer. Kruxet: det ska tillsättas snarast och jag ska vara föräldraledig till i höst. Det hade ju tekniskt sett funkat att börja innan sommaren så får M vara pappaledig men jag tvivlar på att de vill vänta ett halvår med att tillsätta tjänsten.
Tusan.

Jag har sån ångest över hösten. Att gå tillbaka till jobbet eller nåt jobb överhuvudtaget. Är inne på olika universitets hemsidor och arbetsförmedlingen och drömmer om andra utbildningar, andra vägar att gå och blir till slut bara matt och ledsen. Jag har läst sex år på universitet, då kan man ju inte direkt hoppa på en femårig utbildning. Det finns inga pengar och jag orkar verkligen inte plugga så pass länge igen. Idag är en sån dag då jag helst av allt skulle bara vilja åka tillbaka till tiden när jag stod i valet och kvalet mellan om jag skulle plugga till lärare  och bara " Ha lite is i magen, hoppa inte på det här nu bara för att du ska ha något att plugga, din drömutbildning finns där ute". Men det är ju rätt jäkla omöjligt så nu gäller det bara att göra det bästa av situationen. Jag kan ta det lugnt fram till mars har jag bestämt mig för, då ska jag ta tag i monstret som är min framtida karriär.

Ska bara in och läsa annonsen och drömma lite en sista gång.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker du skall söka ändå! Tycker de att du är rätt man för jobbet så kan de nog vänta några månader!

  SvaraRadera
 2. Men åh så spännande! Heja heja dig oavsett!

  SvaraRadera
 3. Sök ändå! Annars kommer du alltid tänka: tänk om.

  SvaraRadera
 4. Gör det Becco! Tänk på att du ska jobba tills du är 65 (67?) då är det ju ganska värdelöst att göra något du inte trivs med :)

  SvaraRadera