torsdag 15 november 2012

Vilgot 6 månader.


Tiden rusar iväg! Helt sjukt att vi har en liten halvårsbebis här hemma, han var ju en liten spädis alldeles nyss! Så, vad är nytt här hemma nu då?
Vi har haft en rätt tuff månad bakom oss vad gäller sömnen, han har varit uppe mycket på nätterna och varit ledsen. Det enda som har hjälpt är att vi har vaggat honom till sömns och då har han vaknat en timme senare. Den senaste veckan har det dock blivit en förbättring (nu jinxar jag väl det…). Han har börjat dricka välling och vi har nya sovrutiner (ingen vaggning alls) och han sover mycket mycket bättre. Han har sovit några hela nätter men annars kanske han vaknar en eller två gånger och då hjälper det oftast att stoppa in nappen så somnar han om. Himmelskt!

Han har också börjat äta mer om dagarna. En matdag kan se ut så här:
07. Ersättning 180ml
09.Gröt +amning
12. En halv burk pure med lite frukt efteråt+ amning
15. Ersättning 210ml
17. Amning
19. Välling 210ml
Det funkar väldigt bra även fast jag tror att vi snart går upp till en hel burk vid lunch. Han verkar liksom aldrig vara helt mätt lillkillen. Jag vill ju ta det lugnt med tanke på att han fortfarande känns så liten men vi får kanske tänka om där.

Annars så har han verkligen förändrats bara den senaste veckan. Han rullar runt här hemma och rör sig framåt med nån konstig hasasigfram-teknik. Dvs, i helgen blir det barnsäkra hela plejset för nu rör han sig runt och SNABBT också för den delen! Han jollrar lite mer än innan men sitta tycker han inte så mycket om. Att ligga på rygg är inte heller någon höjdare. Han gillar när vi sjunger Vargsången, Hakuna Matata och när vi blåser honom på magen. Då tjuter han av skratt!
Det var allt från den här 6 månaders (!!!) bebisen den här gången!

1 kommentar:

  1. Grattis Vilgot!
    Skönt att det börjar bli lite bättre med sömnen.

    Miranda älskar också Vargsången.

    SvaraRadera